Konsernin ketjut

Tokmanni
Tarjoustalo
Robinhood

Maxi-Kodintukku


Toknet

Kartta
Katso kartta ja ajo-ohje >>

Tokmanni-konserni - Konserni-info

Tokmanni-konserni on Suomen suurin halpakaupan toimija. Konserniin kuuluu yhteensä 149 myymälää myymäläketjujen Tokmanni, Tarjoustalo, Robinhood ja Maxi-Kodintukku alla. Konserni yhdistää kaikki myymäläketjunsa yhden Tokmanni-ketjunimen alle vuoden 2015 loppuun mennessä. Myymäläverkosto kattaa koko Suomen etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Pohjoisin myymälä on Rovaniemellä ja eteläisin Hangossa. Myymäläketjujen lisäksi konserniin kuuluu TokNet-verkkokauppa. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 711 miljoonaa euroa. Tokmanni-konserni työllistää tällä hetkellä noin 3000 henkilöä.

Tokmanni-konsernin liikeideana on myydä laajalla valikoimalla laadukkaita tuotteita edullisesti. Asiantuntevan ja osaavan henkilöstön, toimivan osto-organisaation ja tehokkaan logistiikan ansiosta myymäläverkosto pystyy tuottamaan asiakkaille sekä kotimaisia että kansainvälisiä merkkituotteita edullisin hinnoin.

Historia

Tokmanni-konserni on saanut alkunsa Kyösti ja Kari Kakkosen vuonna 1989 perustamasta Okman Oy:stä.

Lokakuussa 2004 Tokmannin omistusrakenne muuttui siten, että CapManin hallinnoimista rahastoista tuli enemmistöosakas. Tämä pääomarakenteen muutos mahdollisti voimakkaan kasvustrategian toteutuksen. Vapaa Valinta -halpakauppaketju (35 myymälää) ostettiin lokakuussa 2004. Kesäkuussa 2006 hankittiin Kylmäkoskelta suuri halpakauppamyymälä Milleri ja marraskuussa 2006 ostettiin Säästökuoppa-ketju (4 myymälää Oulun seudulta). Tammikuussa 2006 tapahtui merkittävin yritysosto, kun Tokmanni Oy hankki omistukseensa Tarjousmaxi Oy:n (33 myymälää) koko osakekannan sekä Robinhoodin (12 myymälää) liiketoiminnot. Viimeisin yritysosto myymäläpuolella oli marraskuussa 2007, kun konserniin liitettiin Säästöpörssi-ketjun 10 myymälää Etelä-Suomesta. Vuonna 2008 valmistui hallinto- ja logistiikkakeskus Mäntsälään. Lisäksi konserni avasi TokNet-verkkokaupan joulukuussa 2011.

Heinäkuussa 2012 Nordic Capital osti Tokmanni-konsernin koko osakekannan.

Yritysostojen jälkeen muodostuneeseen Tokmanni-konserniin kuuluvat maakunnalliset vahvat liikemerkit Tokmanni, Tarjoustalo, Robinhood ja Maxi-Kodintukku sekä vuonna 2011 avattu TokNet-verkkkokauppa. 

Uusperustannan ja yrityskauppojen jälkeen Tokmanni-konserni on kasvanut Suomen ylivoimaisesti suurimmaksi halpakauppaketjuksi.